2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9761 lej
      
= 5.7878 lej
      
100HUF
= 1.2649 lej
      
1$
= 4.6567 lej
      

Országos másodikok a besztercei diákok

Az RMDSZ Programiroda és a nyárádszeredai Bocskai István Iskolaközpont szervezésében került sor május 21-23. között Nyárádszeredában a 6. Országos középiskolás labdarúgó tornára. Az Erdély kupa keretén belül zajló rendezvény főtámogatója a Communitas Alapítvány volt, ezt támogatta a nyárádszeredai helyi tanács.
A sporteseményen nyolc erdélyi magyar középiskola csapata vett részt: a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a dévai Téglás Gábor Iskolacsoport, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum és Apáczai Csere János Elméleti Líceum, a besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium, a szovátai Domokos Kázmér Iskolaközpont és a nyárádszeredai Bocskai István Iskolaközpont első és második iskolacsapata.

A három napos versenyt a házigazda Bocskai István Iskolaközpont első csapata nyerte, amely a besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium együttesét győzte le a döntőben. A döntőig a besztercei diákok 4 mérkőzést nyertek meg: 3-1 a szovátai csapattal, 10-2 Dévával, 7-1 Szatmárral és 4-1 az elődöntőben a kolozsvári Apáczaival.

A csapat összetétele: Darlaczi János Robert (IX B), Márton Roland (XI B), Biró Alpár ( XI H ) , Bodi Botond (XII B), Csillag Tibor (XII B), Kovács Loránd (XII B), Szilágyi Dávid (XII B), Orbán Mihály (XII B), Rémán András (XII B), Deák Zoltán testnevelő tanár.

„Az Erdély kupa, a játékon, a megméretkezésen túl, kiváló lehetőséget biztosít az erdélyi iskolákban tanuló magyar diákok számára, hogy egymást megismerjék, szoros kapcsolatot alakítsanak ki egymás között” – nyilatkozta a tornát követően Grabán Zsolt, a Communitas Alapítvány Sport szaktestületének elnöke. Véleménye szerint a tornának erős építő jellege van: elősegíti az Erdély különböző régióiból érkező fiatalok közötti kommunikációt, ugyanakkor tudatosítja bennük a fair play, a mozgás, az egészséges életmód fontosságát.
 

Országos másodikok a besztercei diákok